lode (@) hrab.cz |
+420 606 442 734

Úvaha od vody bez vody. Vlastně ti kačeři k vodě patří…

Vědci zjistili, že samec kachny pižmové ztopoří dvaceticentimetrový penis za necelou vteřinu No vážně. Kačeři totiž (mimochodem, pižmáky můžete pozorovat i na českých rybnících) i přes velmi krátkou kopulaci dokážou nevídanou věc – vystřelí svůj orgán do kloaky samice za 0,36 setin sekundy. To z nich však činí skutečné sexuální násilníky! Kachny nemají šanci se ubránit, až na ty, kterým nahrává evoluce: některé kachny totiž mají vagínu spirálovitou. Ehm, nepřevracejte oči v sloup, o kachnách a kačeřím penisu psát nechci. Chci se…

Norsko: Jak jsme sbalili katamarány a jeli pádlovat na sever

Pádlovací Norsko Už od loňského roku jezdím na akce s Vaškem Šatavou a jeho lůžkovým autobusem, se kterým podniká kombinované sportovní výpravy na vodu, hory, kolo, lyže, brusle… A letošní Norsko bylo vodácky tak zajímavé, že jsem musel dokonce odložit o pár týdnů i cestu do Ruska! A tak jsem sbalil katamarán Drake, nezbytné vodácké vybavení a vyrazil.

Hamerský potok 2017 na nafukovacím katamaránu Drake

Fotoreportáž: ČPV Hamerský potok 2017 na katamaránu První říjnový víkend každoročně patří splutí Hamerského potoka a poslednímu ze závodů Českého poháru vodáků. Letos se stavidla Ratmírovského rybníka otevřela již po sedmapadesáté, tentokrát ne první, ale druhý říjnový víkend a poprvé s prezentací nafukovacích člunů od Hrab Boats a šťavnatou výhrou pro vítěze. Výherce závodu totiž získal náš nafukovací katamarán Drake.

Hamerský potok: vyhraj nafukovací katamarán a soutěž o vodácký vak na facebooku

Soutěž o vodácký vak

Soutěž o nafukovací katamarán Drake a soutěž o vodácký vak V termínu od 7. – 8. října 2017 proběhne tradiční a letos poslední závod ze série ČPV, Hamerský potok.  Letos se závodů zúčastníme i my. Rádi bychom na místě odprezentovali naše nejnovější modely lodí a vodáckých vaků. A taky chceme něco rozdat. Na co se můžete těšit? V čem spočívá soutěž?

Konec prázdnin na vodě: Dunajec na nafukovacích lodích

Všechno má svůj začátek a také konec. Mam na mysli prázdniny, které jsme začali na Dunajci a taky tam je ukončíme. Evropou zrovna přechází studená fronta, takže kvůli počasí někteří výlet zrušili, ale jsou tu též nebojácní, a tak vyrážíme na veselou zmoklou vodáckou výpravu. Z Kopřivnice odjíždíme s kapkami deště, ale za to Pieniny nás přivítaly slunečnými paprsky. Pieniny byla dobrá volba! Jedou s námi opět nováčci – tak bude zábava. Večer koukáme na červánky a vypravíme nováčkům o našich vodáckých výpravách.…